27 November 2012

11 February

I have just confirmed an arrangement for our next year anniversary celebration... sort of. Nothing extravaganza. Just a night away from home to a nearby beach resort. Angkut anak-anak sekali :-)

Memanglah kalau boleh nak go away lama sikit, jauh sikit, carik kelainan sikit. Tapi our anniversary will fall on Chinese New Year with weekend some more prior to the actual date. Boleh dibayangkan betapa jam nya jalan raya utara, selatan, timur & barat. Rege tiket kapal terbang pun ya ampun lah time time camni. Tu pasal lah juga kena buat booking 2 months before. Ag.oda & Book.ingdotcom asyik dok ancam dengan 'last room', 'limited rooms', 'fast selling', etc. Pandai they all.

Bila dok buat ni, terimbas pulak kenangan 2 anniversaries kami yang lepas-lepas. Year 2011 & 2012. Dari kesemua 731 days, Allah pilih hari ulangtahun perkahwinan kami untuk menguji kami dengan ujian yang aku kira berat juga. MasyaAllah. Selama 2 tahun, tarikh 11 Febuari aku sambut dengan cucuran air mata serta hati yang remuk redam. Terlalu berat rasanya ujian Allah waktu itu. Hari yang sepatutnya disambut dengan ceria dan bahagia bertukar menjadi peristiwa hitam yang tak akan terhapus dalam ingatan sampai bila-bila. Only Allah knows why He tabled those events on that particular day.

That is why, I am desprately want our anniversary in year 2013 to be a better one. Tak perlu lavish, tak perlu extra ordinary, tak perlu romantik ke jadah.... cukup lah hari itu menjadi hari yang damai buat kami.

Moga Allah perkenankan.

4 comments:

Konot said...

insya allah nomee... have a good anniversay celebration ok!

Nomee said...

Ok Konot! Thank you ;-)

Amy said...

Mudah mudahan. Aku doakan.

Nomee said...

Thanks Amy dear.

Your Personality is Very Rare (ESTP)

Your personality type is dominant, driven, poised, and self-aware. Only about 5% of all people have your personality, including 3% of all women and 6% of all men You are Extroverted, Sensing, Thinking, and Perceiving.